Säkerhetskopiera din redovisning

I Godman Redovisning finns en funktion för att säkerhetskopiera hela din redovisning. Det är viktigt att göra detta men jämna mellanrum ifall din dator går sönder.

 

Ett tips är att du använder denna funktion tillsammans med någon av de automatiska tjänster för backup av din dators innehåll som skrivs om i denna bloggpost.

 

Skapa en säkerhetskopia

Börja med att klicka på knappen Säkerhet uppe i horisontella menyn. Sedan väljer du skapa säkerhetskopia i menyn till vänster.

Klicka på knappen Skapa säkerhetskopia. Ett fönster öppnas där du bläddrar dig fram till den mapp du vill spara säkerhetskopian i. Säkerhetskopian är döpt till dagens datum men du kan ändra filnamnet om du önskar.

 

Klicka på Spara knappen. Nu är säkerhetskopian sparad.

 

Återställ från en säkerhetskopia

 

Om du vill återställa all information i redovisningsprogrammet ifrån en tidigare gjord säkerhetskopia väljer du alternativet Återställ från säkerhetskopia i menyn till vänster.

 

Här listas de 5 senast gjorda säkerhetskopiorna upp. Om du dubbelklickar på en av dem så kommer frågan upp om du vill göra en återställning till denna.

 

Du kan även klicka på knappen Återställ säkerhetskopia (välj plats och fil själv). Då öppnas ett fönster upp där du bläddrar dig fram till den fil du vill återställa till.

 

OBS! Tänk på att all din nuvarande information skrivs över med den information som säkerhetskopian innehåller.

 

 

När du klicka på Ja knappen görs återställningen. Det tar några sekunder.

Kommentarer är stängt