Missa ansöka om bostadstillägg kan bli dyrt

I Örkelljunga har en före detta god man missat att begära bostadstillägg för sin huvudman i 32 månader. Detta uppdagades när huvudmannen fått en ny god man som försökte kräva försäkringskassan på 117 000 kronor retroaktivt. Då blev det givetvis stopp från försäkringskassan och nu ligger ärendet hos förvaltningsrätten.

 

Det finns inga tidigare rättsfall för liknande situationer så vem som skall betala är i dagsläget oklart. Det kan bli kommunen, men det kan också bli den före detta gode mannen.

 

Alla inblandade parter är dock överens om en sak och det är att peronen som var berättigad till bostadstillägget inte skall få lida.

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4684290

Kommentarer (1) -

  • anitha källmark jansson

    2011-09-25 21:51:27 |

    Kände genast igen detta. Blev förfrågad att överta ett uppdrag en från en annan G.m.som skulle sluta.Man blir lite förvånad när man hittar brister på sådant som är så självklart som att spärra "stora" bankkontot och att söka bostadsbidrag. Min nya huvudman har en otroligt låg pension och en hög hyra så för att få det att gå ihop så måste min företrädare ha tagit från huvudmannens sparade pengar och inte brytt sej om att söka bostadsbidrag. Jag sökte meddetsamma och fick de vanliga 3 månaderna som man kan söka bakåt i tiden.Sen hade pensionsmyndigheten en väldigt lång tid på sej att bevilja så det blev ett par tre månader till så det kom 24.000 i slutet av augusti. Jag ska nog forska i hur länge det egentligen skulle ha betalats ut bostadsbidrag. Ville bara berätta om att det existerar.

Kommentarer är stängt